Geluid | Vincent Moes

Geluid

Het creëren van geluid zit er vanaf jonge leeftijd in. Als peuter trommelde ik op potten en pannen, als kind had ik trommel-les. Niet veel later ontdekte ik de elektronische muziek en wilde ik DJ worden. Met ‘Radio 538 Musicmaker’ heb ik tientallen liedjes gemaakt. Vanaf mijn 12e deed ik niet anders dan muziek draaien, zowel thuis als met de eigen bescheiden drive-inn show die ik met een vriend had. Vanaf m’n 15e ontdekte ik de gitaarmuziek en de basgitaar.

In die tijd is de basis gelegd voor wat ik nu gebruik in mijn werk. Als geluidsman in de kerk heb ik jarenlang bandjes gemixed. Daarnaast heb ik vijf jaar lang wekelijks basgitaarlessen gevolgd bij Frans Vollink, waarbij het dikwijls ook over compositie ging. Een home-studio liep wat uit de hand en ik heb met (mijn) bandjes veel opgenomen.

De kennis die ik toen heb opgedaan gebruik ik nu voor het maken van sounddesign voor video’s, of als geluidsman bij videoproducties. Een recent voorbeeld is de sounddesign die ik heb gemaakt voor onderstaande korte film:

Dankzij mijn achtergrond als geluidsman en producer in mijn bescheiden studio heb ik de nodige microfoons en audio-apparatuur, waardoor ik nog steeds in staat ben om kleine muziekproducties op te nemen én te filmen. Neem gerust contact op voor meer informatie!

Leave a Comment